úterý 22. ledna 2013

Klausismus

   Jedním z nejhorším -ismů naší doby je klausismus. Nekritizuji to, že je někdo Klaus, ale fakt, že svoji náturu strká ostatním do obličeje a všelijak s ní natřásá a aktivisticky nám vnucuje svůj názor, vnímám jasně negativně. Klausisté jsou devianti. V poslední době se nám klausisté naparují na internetech, že by člověk žasnul. V případě presidenta Klause je to jednoduché, brutální kritika jeho zaplacené amnestie ho zatlačila pomocí ústavní stížnosti do kouta a chudák stará neví kudy kam. A to ještě neví, jaké překvapení si na zítra chystá Karel Janeček. Jeho hra je jasná, on, Kellner, Sváček, Bureš, Blažek, Jansta či Muzikář nemohou dopustit, aby se presidentem stal někdo jiný než Zeman. Plánovaný soupeř pro druhé kolo Jan Želé Fischer byl proti Zemanovu buldozeru bezmocným sparingpartnerem, jenže se to nepovedlo zrežírovat, někdo poslal špatný notičky.

   Z druhého kola se tedy stalo drama, novým soupeřem se stal novými médii milovaný Karel Schwarzenberg. Bylo nutné vymyslet nějakou pořádnou prasárnu - to umí perfektně známý antisemita Adam B. Bartoš. Jak se ukázalo, Adam má názory nastavené pružně. Projednou se dokázal oprostit od své přirozené zášti k židům a nasměroval ji k nacistům. Chápete? Nacisti! Nikdo nemá rád nacisty.  

   Mezitím už ředitýlek Václav Klaus mladší jedná. Má pocit, že bude hrozná bžunda vypíchnout Karlovu špatnou mluvu. Kté tomof muj. Málokdo v tom pochopil ten vtip. Ti, co ho pochopili, jsou zřejmě hluší, neb fonetický zápis "kté tomof muj" odpovídá německému přízvuku. Který má Milan Šteindler v Alles Gute. Který má pirátský poslanec berlínského parlamentu Pavel Mayer (22:00). Který nemá Karel Schwarzenberg. Nepochopený vtip musí být podle ředitýlka před pololetním vysvědčením řádně vysvětlen, a protože se mu bouří studenti, jde do toho prsama. Ledva stačil vytáhnout nohu z bláta, stoupnul ovšem druhou do bazénku sraček, když začal vykládat historii. No, dějepisář už z něj asi nebude. Nakonec zadržel dech a v bazénku se s velkou pompou ponořil až na dno v pořadu Martina Veselovského na Radiožurnálu. Od této chvíle může odhodit potupné "ml." a propříště bude vystupovat pod jménem Václav "Anička Dajdou" Klaus. Zatímco se rozhodl požadovat po moderátorovi Veselovském omluvu, neboť španělskou inkvizici nečekal, nahmatal na dně rezavou plechovku a začal vyhrabávat ve dně jámu. Ano, ředitel gymnázia skutečně odkazuje jako zdroj freeglobe.cz Adama B. Bartoše.


   Zpochybňování české národnosti v Praze narozeného Schwarzenberga s přihlédnutím k nečeské manželce chce samozřejmě v rodině s německým jménem Klaus a Lívií ze Slovenska docela koule. Štafetu proto přebírá neohrožený ABB a publikuje senzační článek o výzdobě sídla rodiny manželky Karla Schwarzenberga na hradě Hardegg. Slina byla plivnuta a buldozer Zeman ji okamžitě využil v negativní kampani. Vymyšlený to bylo dobře, jenom si ABB zapomněl na stránkách hradu přečíst, že Hardegg Hardeggovým už tři století nepatří... Toto politováníhodné nedopatření komentoval posléze Zemanův tým takto:
Hrad není rodovým sídlem paní Schwarzenbergové,“ přiznal LN Vratislav Mynář ze Zemanova volebního týmu a šéf SPOZ. „My jsme necitovali mylný zdroj. My jsme citovali zdroj, kterým se to k nám dostalo. To neznamená, jestli ten zdroj má mylné informace, nebo ne. To samozřejmě prověřujeme, abychom se nepodepisovali pod něco, co byla jenom spekulace,“ prohlásil a dodal: „Zatím, podle informací, které mám, většina z toho pravdou je. Až na tuto drobnou poznámku.
   Co mi to jen připomíná? Aha, už vím. Připomnělo mi to, kterak pravomocně odsouzený lhář Miloš Zeman vysvětloval, proč lhal o Ivanu Brezinovi. Vždyť jen zopakoval to, co mu sdělil tehdejší generální ředitel ČEZ Milan Černý...



EDIT 23.1.2013: Dnes je Milošův velký den. Byl usvědčen z další dvou lží. Jednak, druhak. Well played!

Žádné komentáře:

Okomentovat