čtvrtek 10. dubna 2014

Ach ti zelení

Zelení, zelení... Jak to říct. Některé programové priority jsou dobré, hodně slušných zelených i znám, ale vždycky je tam takový smrádek. Ta pachuť podrazáctví těch kádrů nahoře. O Stropnickém a o tom, jak svou lží zblbnul Michálka se napsalo už dost, tak to nebudu znova vytahovat. Dneska se musím rozepsat o klukovi z plakátu Liškovi.

Round 1
Liška totiž dneska ráno vytáhnul uleželou aktualitku, která éterem před jistou dobou proběhla.
Matně si vybavuju, že už jsem to o KDU-ČSL někde četl, takže klasicky googlím. Jediný výsledek: přes měsíc starý článek na portálu Euractiv. Prý to stojí v programu. Klikám na program a vzápětí proklínám KDU-ČSL, neb program je sice v pdf, ale jako obrázek (!), takže v něm nelze textově vyhledávat a já musím ten špatně čitelný text s lidoveckými bláboly číst. Není to veselé čtení, ale citovaný text tam prostě není. Stahuji pro kontrolu ještě program přímo z linku na stránkách lidovců, stejný výsledek. Závěr: KDU-ČSL to tam asi měla, ale někdo víceméně příčetný zasáhl a smazal. Není to nic ke chlubení, jistě. Ale aspoň to z toho programu smazali.

Pikantní je, jak se Liška snaží lidovce ohovnit, přestože s nimi Strana zelených kandiduje v koalici v pražských "krajských" volbách. Inu, do podzimu spousta času, lepší teď ohovnit a pak se usmířit. Osobně mi z toho je k blití a nechápu ty slušné zelené, jak tohle můžou snášet ve svém vedení. 

Round 2
Liška se snaží bránit screenshotem, že to mají lidovci na stránkách. 
Ano, mají. Ale jen část toho textu, který zjevně někdo zapomněl při čistce odstranit. Díky tomu, že druhá věta zde není, vidíme zřetelně, že Liška citoval z Euractivu, nikoli z programu (kde nic takového není), nebo ze stránek lidovců (kde jedna věta chybí). Mimochodem, lidovci zelený pokus o shitstorm zaregistrovali a dotčenou větu smazali, což beru jako potvrzení toho, že to tam dávno být nemělo, když to zmizelo z programu. 

Jaké ponaučení z toho plyne? 
1) Liška lže. Buď záměrně, nebo kvůli vlastní neschopnosti. V době, kdy citoval Euractiv, neměla KDU-ČSL zmíněné dvě věty v programu. 

2) Lidovci jsou furt stejný kryptofašouni jako vždycky. A neumějí dělat pdfka. A pravá ruka neví, co dělá levá (ale to známe u Pirátů moc dobře taky...)

3) K poznámkám o pražské koalici Liška vytrvale mlčí. Inu, co by taky měl dělat, když už koaličního partnera prezentuje jako nácky nejhrubšího zrna. Ne, že by si to lidovci za tenhle kiks (i na jejich poměry) nezasloužili, ale hezky to ukazuje, že Liška umí být konzistentní jen do výše svého podrazáctví.

4) Dle reakcí na Facebooku mám pocit, že se i jindy poměrně příčetní zelení zbláznili. Třeba Šlerka. Ale tak chápu, volební kampaň jede, no.

5) Zcela nesouvisející bonus: ten pocit, když zjistíte, že lidovce do eurovoleb vede archetypální antipirát - bývalý právník OSA.

EDIT
KDU-ČSL to na internetu fakt nebude mít lehké. Na jednu stranu chápu, že do betaverze může kdejaký kokot protlačit kdejakou kokotinu, ale žehlit to smajlíkama?


Žádné komentáře:

Okomentovat