neděle 17. března 2013

Jen tak si trochu kopnout

   Jiří Paroubek, bývalý premiér, parní válec a politik, se zastal nového pana presidenta proti zlým pravdoláskařským petentům, kteří se do Zemana s gustem pustili kvůli jeho výrokům o médiích. Jakoby ani nevěděli, že, slovy bývalého presidenta, konečně zvítězila pravda a láska. Neopomněl též zlovolnou roli médií, jejichž nekalé praktiky nemilosrdně odhalil:
"Ano, svoboda projevu a také svoboda informací neplatí jen pro petenty. Platí také např. pro úspěšnou demonstraci strany LEV 21 za odstoupení ministra Schwarzenberga z minulého týdne, pečlivě ignorovanou českými médii včetně těch veřejnoprávních."
   Dlužno dodat, že demonstrace byla natolik úspěšná, že o ní zavile mlčí i stranický web LEV21, přestože se dle facebookové události zúčastnilo až 14 lidí. Ne, zaprodaná média dala přednost informování o Odkvétání Václava Klause. Vrchní narcis byl vedle sochy TGM nejprve podarován propiskami a narcisy, poté dekorován vyznamenáním za zásluhy o občanskou společnost, kterou bez vynaložení zjevné námahy sjednotil (což se nepovedlo ani Václavu Havlovi) a nakonec byla Morana s maskou Václava Klause vynesena, tedy po zapálení vrhnuta do řeky. Této radostné události se dle médií zúčastnilo pouhých 300 osob. Dle Policie ČR asi 1000. Což nijak neomlouvá viditelnou neschopnost vytvořit z "úspěšné" demonstrace Levice 21. století jakýkoliv výstup. Hrob pro politickou kariéru Jiřího Paroubka je vykopán.

   Při Zemanovi na Hradě a kurzu ČSSD potvrzenému na víkendovém sjezdu se může zdát Odcházení Jiřího "Tonfy" Paroubka slabou útěchou. Ale musíme se umět radovat i z maličkostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat